1.4 - Voorbeeld van vragenlijst bekijken

Introductie

Tijdens het configureren van de vragenlijst van uw enquête, kunt u een voorbeeld van de enquête bekijken om het verloop van de vragenlijst te controleren. Om dit te doen zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar binnen Explora. Op deze pagina geven wij een toelichting bij deze mogelijkheden.

    

 • Voorbeeld afdrukken

  Voor een totaaloverzicht kunt u er ook voor kiezen om de volledige vragenlijst uit te printen.

  Dit doet u met behulp van de knop 'Voorbeeld afdrukken', u vindt deze knop in de werkbalk aan de rechterkant van uw scherm. De geprinte weergave is niet dezelfde als de opmaak op het scherm zoals de respondent deze te zien krijgt.

  U dient hiervoor het enquêtetype ‘Schriftelijk’ te gebruiken.

Enquête voorbeeld & controle
 • Snel online controleren

  Om de enquête online te doorlopen ter controle, kunt u een voorbeeldafname starten. Dit doet u via de werkbalk rechts in beeld onder het kopje ‘Controleren vanaf vraag&rsquo.

  Onder dit kopje kunt u een vraag selecteren waar u wilt beginnen. Door vervolgens op het grijze pijltje te klikken start de voorbeeldafname. U doorloopt nu de enquête net zoals de respondent hem te zien krijgt. Antwoorden die u opgeeft worden opgeslagen als testdata en worden dus nooit meegenomen in de analyse of data-export. Eventuele routing begint ook pas vanaf de vraag waar u het voorbeeld laat starten.

Enquête voorbeeld & controle
 • Delen via gesloten testlink

  U kunt uw enquête ook voorleggen aan andere personen, bijvoorbeeld uw naaste collega's, via de testlink.

  Deze personen hebben hiervoor inloggegevens van Explora nodig, zodat ze direct kunnen beginnen met het testen van de vragenlijst. U kunt ze de testlink dan per mail toesturen door deze te kopiëren uit het veld in Explora.

  Lees hier meer over het aanmaken van nieuwe gebruikers: Gebruikersbeheer.

Enquête voorbeeld & controle
 • Delen via open testlink

  Bij een enquête is het tevens mogelijk om een testlink naar een derde te sturen zonder dat deze hoeft in te loggen.

  Via het menu gaat u naar Enquête » Eigenschappen, vervolgens plaatst u een vinkje bij het veld ‘Open testlink’. Nadat u de wijziging heeft opgeslagen, wordt de desbetreffende link in de werkbalk rechts weergegeven.

Enquête voorbeeld & controle