3.1. Dashboard aanmaken

Als eerste dient u een Dashboard aan te maken.

  • U gaat hiervoor naar Analyse > Dashboard en selecteert in de werkbalk rechts ‘Nieuw Dashboard’.
    Nieuw dashboard toevoegen
    Afbeelding: nieuw dashboard toevoegen
  • U komt nu in een nieuw scherm terecht. Hier kunt u een aantal dingen instellen, geef in ieder geval een passende titel op en kies een voorblad naar keuze.

Zichtbaarheid van het dashboard

Ook kunt u aangeven wie uw resultaten mag zien:

  • Klant is alleen beschikbaar voor gebruikers onder uw licentie;
  • Openbaar is publiekelijk beschikbaar op internet. Als u er voor kiest om het dashboard openbaar te maken, dan zult u later in het dashboard overzicht een opengestelde link vinden. Deze kunt u dan desgewenst doorsturen naar collega's of andere geïnteresseerden.

Dashboard delen

Vink deze aan om het dashboard te kunnen delen via een openbare url. Deze url is voorzien van een toegangstoken, zodat enkel de personen waarmee u deze url deelt het dashboard kunen inzien.

Periodefilter instellen

Het is mogelijk om de resultaten die worden opgenomen in het dashboard te beperken tot een door u gekozen periode. Het is mogelijk om het gekozen filter automatisch op het voorblad van de PDF-export op te nemen.

Vraagnummers weergeven

Door deze optie aan te vinken zal in het dashboard automatisch de nummering van de vragenlijst zoals deze in de enquête is worden opgenomen bij de weergave van de grafieken.

Afbeelding kiezen

Een afbeelding kiezen voor op het voorblad. ook is het mogelijk om een eigen afbeelding te kiezen en deze bij te snijden naar het gewenste formaat.

Kleurenset kiezen

De standaard kleuren instellen voor de grafieken: elke grafiek krijgt standaard deze kleurenset in het dashboard.

Klik op ‘Opslaan’ om het nieuwe dashboard op te slaan.


Afbeelding: Configureren van het dashboard